Tove Fall tilldelas Oscarspriset

2015-10-22

Tove Fall, institutionen för medicinska vetenskaper, tilldelas Uppsala universitets Oscarspris till yngre forskare

Oscarspriset som varje år tilldelas yngre forskare vid Uppsala universitet, som ”genom vetenskaplig skrift gjort sig mest välförtjänt och inger de bästa förhoppningar om fortsatt vetenskaplig författarverksamhet vid universitetet” tillfaller år 2015 Tove Fall, institutionen för medicinska vetenskaper.

Tove Fall, docent i epidemiologi, studerar hur metabola störningar, såsom diabetes och insulinresistens, kan leda till kardiovaskulär sjukdom. Fall använder nya molekylära tekniker tillsammans med detaljerad befolkningsdata på ett innovativt och framgångsrikt sätt och är mångfaldigt publicerad i välrenommerade vetenskapliga tidskrifter.

Priset delas ut i samband med vinterpromotionen i Uppsala universitetsaula fredag 29 januari 2016.

Läs pressmeddelande om Tove Falls forskning

Läs mer om forskning i molekylär epidemiologi vid Uppsala universitet

Andra namn som nämns