Joey Lau Börjesson tilldelas Johnny Ludvigsson-pris

2018-10-16

Joey Lau Börjesson, institutionen för medicinsk cellbiologi, har av Barndiabetesfonden tilldelats Johnny Ludvigsson-priset till yngre forskare i Sverige för sin forskning kring transplanterade insulinproducerade celler.

Joey Lau Börjesson, forskare vid institutionen för medicinsk cellbiologi, tilldelas Johnny Ludvigsson-priset till Yngre Forskare i Sverige 2018. Joey Lau Börjesson får utmärkelsen för ”att genom avancerade experimentella studier skapat en ökad förståelse kring hur transplanterade insulinproducerade celler förändras av sin nya miljö i olika implantationsorgan och hur överlevnaden och funktionen av de transplanterade cellerna kan förbättras med bland annat stamcellsmodifikation. Fynden kan leda till förbättrade resultat vid klinisk ö-transplantation och ge en grund till hur stamcellsframtagna insulinproducerande celler på bästa sätt kan utvecklas som cellterapi.

Johnny Ludvigsson-priset började delas ut 2009. Pristagarna utses av Barndiabetesfondens Vetenskapliga råd och tidigare pristagare.

Läs mer  om Joey Lau Börjessons forskning
Kontakt  Joey Lau Börjesson, Uppsala universitet