Vetenskapsområdet för medicin och farmaci

Ta med dig kontoret till Fårö och Bergmangårdarna

2017-02-27

Nu kan du, forskare vid Uppsala universitet, utan kostnad tillbringa tid för skriv- och tankearbete i Ingmar Bergmans efterlämnade fastigheter på Fårö. Ansökningar behandlas löpande.

Uppsala universitet har sedan 2013 samarbetsavtal med Stiftelsen Bergmangårdarna, vilket bland annat ger forskare vid universitetet möjlighet att utan kostnad bo och arbeta 1-2 veckor i Ingmar Bergmans efterlämnade fastigheter på Fårö. Fastigheterna är tillgängliga mars-oktober med undantag för juli månad, platstillgången är begränsad även juni och augusti.

Uppsala universitet har 2017 tillgång till flygelbyggnaden på Dämba. I huset finns två sovrum, vardagsrum, badrum och kök och rymmer 2-4 forskare om man vill arbeta tillsammans med ett projekt. Fastigheterna har modernt utrustade kök och självhushåll gäller. Fastigheterna ligger i naturskönt område på Fårö, cirka en timmes bilfärd från Visby. Forskaren måste själv ordna med transport.

I ansökan ska anges

  • Vem eller vilka som ansökan avser
  • Anställningsförhållande vid Uppsala universitet
  • Vilken tidsperiod ansökan avser
  • En kort beskrivning av syftet med vistelsen vid Bergmangårdarna.

Ansökningar behandlas löpande av Rektorsrådet och Planeringsrådet för Campus Gotland. Gästande forskare kan i samband med vistelse på Fårö bjudas in till Campus Gotland i Visby för att exempelvis ge en föreläsning, delta i seminarium, träffa forskarkolleger eller dylikt.

Skicka din ansökan till christer.waldenstrom@uadm.uu.se
Läs mer om ansökan om besök vid Bergmangårdarna

Läs merBergmangårdarna

foto: Wikipedia

Nyheter