Presentera din forskning i Sydafrika

2018-09-18

Nu kan du ansöka om att ingå i Uppsala universitets forskardelegation och att presentera ditt arbete vid Sasufs forsknings- och innovationsvecka som genomförs i Sydafrika 6–10 maj 2019.

6–10 maj 2019 arrangerar The South Africa – Sweden University Forum* sin andra forsknings- och innovationsvecka i Sydafrika. Uppsala universitet kommer att delta med en delegation forskare, ledd av rektor Eva Åkesson.

Sex parallella forskningsseminarier genomförs på Stellenbosch University, 8–10 maj med följande teman:
1. Climate change, natural resources and sustainability.
2. Education for a sustainable society.
3. Social transformation through change: Knowledge and social development strategies for society.
4. Understanding the burden of disease in Sweden and South Africa and its impact on the health systems of the two countries in the future.
5. Urbanisation and cities in the 21st Century.
6. Digital technologies, big data, and cybersecurity.

Du som vill presentera din forskning inom något av dessa teman och initiera eller fortsätta utveckla ett samarbete med Sydafrika, skicka följande information till Gustaf Cars senast 26 oktober 2018:

• Kort motivation till varför ditt forskningsområde är relevant för ett av dessa teman
  • Pågående samarbete med Sydafrika
  • Kortfattat CV
  • Om du deltog i Sasufs första forsknings- och innovationsvecka i maj 2018: kort sammanfattning av resultaten från denna vecka (till exempel pågående eller planerat samarbete).

Utvalda kandidater får resa tur och retur betald samt uppehälle i Sydafrika upp till en kostnad av 18 000 SEK. Veckan omfattar även aktiviteter över hela Sydafrika.

* Mer information  Sasuf är ett samarbetsprojekt som för samman 13 svenska och 23 sydafrikanska universitet i syfte att utveckla samarbete inom forskning, utbildning och innovation.