Mohamed Shamji erhåller PhARF Award 2018

2018-12-07

Dr. Mohamed Shamji, Imperial College London, erhåller 2018 års PhARF Award. Priset som uppmärksammar yngre forskare inom allergifältet delas ut av Uppsala universitet i samarbete med Thermo Fisher.

Dr. Mohamed Shamji, Imperial College London

Uppsala universitet och Thermo Fisher Scientific, ImmunoDiagnostics har beslutat att tilldela 2018 års PhARF Award till Dr. Mohamed Shamji, forskare vid National Heart and Lung Institute, Imperial College London, UK.

Uppsala universitet motiverar utmärkelsen med att “Dr. Shamji has served as the Head of the Immunomodulation and Tolerance group at Imperial College and has contributed both to the development and standardization of novel biomarkers of allergen immunotherapy and made seminal observations on immunotherapeutic mechanisms. With over 50 original scientific publications and his appointment as Chair of the EAACI position paper on biomarkers for monitoring allergen immunotherapy, Dr. Shamji is clearly a rising star in the field of allergy and promises to provide new insights into the mechanisms and monitoring of allergen immunotherapy”.

The PhARF Award utdelas årligen sedan 1987 i syfte att uppmärksamma yngre forskare inom allergifältet. Dr. Shamji mottar utmärkelsen och ger en pristagarföreläsning i samband med Vetenskapsområdet för medicin och farmacis fakultetskollegium 11 december 2018.

Läs mer  Dr. Mohamed Shamjis forskning
Se även  Fakultetskollegium 11 december 2018