Ta med kontoret till Fårö och Bergmangårdarna

2019-02-13

Under 2019 kan du, forskare vid Uppsala universitet, utan kostnad tillbringa tid för skriv- och tankearbete i Ingmar Bergmans efterlämnade fastigheter på Fårö. Ansökningar behandlas löpande.

Uppsala universitets samarbetsavtal med Stiftelsen Bergmangårdarna ger forskare vid universitetet möjlighet att utan kostnad bo och arbeta i upp till 1 vecka i Ingmar Bergmans efterlämnade fastigheter på Fårö. Fastigheterna är tillgängliga mars-oktober med undantag för juli månad, platstillgången är begränsad även juni och augusti.

Uppsala universitet har 2019 tillgång till flygelbyggnaden på Dämba. I huset finns två sovrum, vardagsrum, badrum och kök och rymmer 2-4 forskare om man vill arbeta tillsammans med ett projekt. Fastigheterna har modernt utrustade kök och självhushåll gäller. Fastigheterna ligger i naturskönt område på Fårö, cirka en timmes bilfärd från Visby. Forskaren måste själv ordna med transport.

I ansökan ska anges
◾Vem eller vilka som ansökan avser
◾Anställningsförhållande vid Uppsala universitet
◾Vilken tidsperiod ansökan avser
◾En kort beskrivning av syftet med vistelsen vid Bergmangårdarna.

Ansökningar behandlas löpande av Rektorsrådet och Planeringsrådet för Campus Gotland. Gästande forskare kan i samband med vistelse på Fårö bjudas in till Campus Gotland i Visby för att exempelvis ge en föreläsning, delta i seminarium, träffa forskarkolleger eller dylikt.

Skicka din ansökan till christer.waldenstrom@uadm.uu.se
Läs mer Ansökan och besök vid Bergmangårdarna

Läs merBergmangårdarna

Nyheter