Vetenskapsfestivalen SciFest 7-9 mars på Fyrishov

2019-03-05

Vill du göra en utgrävning med hjälp av arkeologer, eller en egen jordbävning, eller besöka ett virtuellt konstmuseum? Allt är möjligt på Uppsala universitets vetenskapsfestival SciFest. Lördag 9 mars öppnas dörrarna för allmänheten.

SciFest är en bred vetenskapsfestival med workshops, shower, tävlingar, forskarträffar och föredrag inom alla olika vetenskapsområden. Tanken är att nyfikna i alla åldrar ska upptäcka forskning och få prova på hur den kan användas. Delar med sig av sina kunskaper gör skolor, universitet, företag och organisationer. Besökare är dels skolklasser och dels allmänheten som har en egen dag under lördagen.

Programmet är brett. Till exempel finns möjlighet att lära sig mer om världens djuphav, som är mindre utforskade än månen. Eller varför inte prova på jobbet som chipsproducent i ett spel där skadedjur och väder skapar utmaningar för dina raps- och potatisodlingar? Det finns också möjlighet att undersöka dina egna rörelsemönster med GPS och tillsammans med forskare fundera över hur turism påverkar olika populära besöksmål.

Se hela programmet på SciFests webbplats.

Torsdag och fredag är vikta för förbokade skolklasser. Förhoppningen är att eleverna ska kunna hitta något som intresserar dem och att de ska få en positiv bild av vad forskning är. Ett mål är också att ge lärare nya idéer för undervisning och lärande.

Lördag 9 mars är det öppet för allmänheten. Ett spännande och inspirerande program och massor med prova-på-aktiviteter inom flera forskningsområden väntar på alla nyfikna.

SciFests öppettider för allmänheten  Lördag 9 mars, kl. 9-16, Fyrishovs multihallar, Idrottsgatan 2, Uppsala. Fri entré!

Mer information  Katarina Holmborn Garpenstrand, projektledare, 070-167 94 73