U-FOLDs verksamhetsår 2019 tar form – Save the dates!

2019-03-07

Almedalsveckan, Storseminarium med fokus på ANDT-området och utbildningar inom behandling av opiatberoende – arbetet med att skapa programmet för U-FOLDs verksamhetsår 2019 är i full gång. Redan nu finns flera datum att spara i kalendern.

U-FOLD (Uppsala universitets Forum för forskning om läkemedels- och drogberoende) inleder våren tisdag 2 april 2019 med en Seminarieserie i Almedalsbiblioteket, Campus Gotland. Här lyssnar du till flera av landets ledande experter inom beroendeproblematik. Seminarierna är pågår till och med 22 maj. Utförlig information kring innehåll och föreläsare finns på U-FOLDs evenemangsida.

25-26 april 2019 arrangerar U-FOLD Nationella utbildningsdagar om behandling av opioid-beroende i Sigtuna. Kursen genomförs som en internatutbildning och riktar sig till alla som i sitt dagliga arbete möter beroende- och missbrukspatienter. Anmälningslänk publiceras inom kort på U-FOLDs webbsida (observera att antalet deltagare är begränsat).

7 maj 2019 inbjuder U-FOLD till traditionsenligt Storseminarium i Uppsala universitetshus. Årets tema är Aktuella utmaningar i ANDT-arbetet. Mer information presenteras fortlöpande på U-FOLDs evenemangsida. Registrering är öppen och Storseminarierna brukar vara både välbesökta och uppskattade, så anmäl dig nu för att försäkra dig om en plats.

1-4 juli 2019 återvänder U-FOLD till Visby och Almedalsveckan för sjunde året i rad. I fjol arrangerade forumet sju välbesökta seminarier som väckte stor uppmärksamhet. Redan nu står klart att U-FOLD i sommar sätter fokus på bland annat Hjärndopning, Spelberoende, Framtida ANDT-strategier, Psykisk ohälsa och drogberoende samt Skärmberoende.

7–11 juli vänder U-FOLD blicken västerut då The International Narcotics Research Conference (INRC) genomför sitt 50:e årliga konferens, denna gång i New York, USA. Fred Nyberg, mångårig koordinator i U-FOLD, tillika tidigare ordförande i INRC ingår i organisationen kring konferensen och kommer även att vara på plats i New York. Mer information finns på www.inrconference.org.

U-FOLD välkomnar också förslag till ämnen att belysa vid kommande mötesplatser. Maila dina förslag på info@ufold.uu.se Hämta gärna inspiration bland forumets genomförda evenemang och  samverkansområden.

Mer information  www.ufold.uu.se

Magnus Alsne