Självkörstudion

Vill du spela in din föreläsning med bra ljud- och bildkvalitet?

Då rekommenderar vi dig vår självkörstudio som finns på BMC. Det är ett rum där du kan spela in dina föreläsningar på egen hand och skapa föreläsningar direkt anpassade för webben.

Vi hjälper dig att komma igång, sedan föreläser du själv framför kameran. Under själva inspelningen är det du som bestämmer vilken vy som ska visas.

självkörsstudion
I självkörstudion kan du med hjälp av oss enkelt anpassa dina föreläsningar för webben.

Det finns tre vyer att välja på, en som visar bara dig med TV:n bakom, en som visar dig tillsammans med presentationen och en som som bara visar presentationen. Se nedan exempel.

Helbild                                                Både presentation & föreläsare              Enbart presentation

Efteråt tar vi hand om materialet och publicerar dina filmer på MedfarmPlay. Därefter får du en länk till dina filmer som du sedan kan sprida vidare på det sätt som passar dig. Du kan enkelt boka självkörstudion här. Har du möjlighet att vara flexibel i ditt schema får du ofta tid samma vecka men vid terminsstart kan du behöva vara ute i god tid. Här nedanför har vi samlat vanliga frågor och tips och idéer för att underlätta din inspelning.

 • Hur anpassar jag mina föreläsningar för webben? 
  Genom att dela upp föreläsningen i olika avsnitt blir det lättare för studenterna att hänga med och ta till sig. Spela gärna in ca 15 min per avsnitt. Se över rubrikerna. När passar det att ta en paus?
   
 • Kan jag ställa frågor i en webbföreläsning? 
  Ja, det är ett jättebra sätt att fånga uppmärksamheten och ge dina tittare en chans att reflektera över det du pratat om. Dina frågor och uppmaningar kommer att verka stimulerande och hjälpa dig att behålla tittarnas uppmärksamhet.
   
 • Hur förbättrar jag min presentation? 
  Hitta nyckelord och undvik att skriva mycket text på dina bilder/slides. Dina tittare ska lyssna på dig och inte behöva läsa en massa text samtidigt. Använd bilder för att visualisera ditt budskap. Fotografier kan illustrera och förstärka. Om du vill kan du låna en kamera för att fotografera eller filma situationer som kan läggas till din presentation. Fråga gärna oss om du vill ha tips och idéer på hur din presentation kan bli bättre.
   
 • Kan jag markera och peka i presentationen? 
  Genom att använda muspekaren kan du peka i din presentation och visa detaljer i en bild eller markera viktiga ord.
   
 • Hur ska jag vara framför kameran? 
  Prata som vanligt och var dig själv.  Du behöver inte ha lärt dig din text utantill utan det går bra att läsa och bläddra i papper. Möt studenterna genom att titta in i kameran, det ger en ökad närvaro.
   
 • Kan jag ta med mig saker till inspelningen? 
  Självklart kan du ta med dig rekvisita. Det kan vara böcker, verktyg eller annat material du vill visa upp. Ballonger, hattar och paketsnören har vi också sett agera som olika celler eller virus. Låt fantasin flöda.
   
 • Kan jag skriva och visa saker under min föreläsning?
  Ja, vi har en tavla och kritor så att du kan rita och förklara saker under din inspelning.


En inspelad föreläsning från vår självkörstudio ser ut så här.