Sözdar Bakir är Årets Farmacistudent 2019

2019-09-26

Sözdar Bakir, studerande vid Uppsala universitets apotekarprogram, har av föreningen Sveriges Farmaceuter tilldelats utmärkelsen Årets Farmacistudent 2019.

Sözdar Bakir, Årets Farmacistudent 2019, foto: privat

Priset Årets Farmacistudent tilldelas studenter som är goda exempel och bidrar till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters situation. Sözdar Bakir erhåller utmärkelsen för sitt ”stora intresse och engagemang för utbildningen. Hon har dessutom fått många av sina studiekamrater att engagera sig, inom Farmacevtiska Studentkåren och fackligt inom Sveriges Farmaceuter. Sözdar Bakir har också engagerat sig i granskning och sammanställning av kursutvärderingar för kurser inom farmaciutbildningarna vid Uppsala universitet, för att ge studenterna en röst att påverka sin utbildning till det bättre, inte minst för kommande studenter".

Sözdar Bakir mottar priset och ger en föreläsning vid en ceremoni torsdag 17 oktober.

Läs intervu  med Sözdar Bakir i Svensk Farmaci