Länktips

Här samlar vi tips på videos, appar eller andra digitala verktyg för att underlätta din undervisning: 

http://videoforelesning.no tipsar om upplägg och utföranden för föreläsningar på webben.

How video production affects student engagement är en artikel om vad du ska tänka på när du skapar webbföreläsningar - och varför Massive Open Online Courses (MOOCs) är så effektiva.

Program och verktyg för skärminspelning spelar in det som händer på skärmen tillsammans med din berättarröst. 

Padlet är ett verktyg som kan användas i olika pedagogiska syften. Det är en digital anslagstavla för att samla och dela länkar och tankar och som du kan komma åt från vilken enhet som helst. Den kan också användas för att köra återkopplingar/utvärderingar eller för att skapa ett gemensamt "rum" kring ett ämne.

Socrative är ett digitalt responssystem där alla studenter ges möjlighet att delta, göra sin röst hörd och svara på frågor. Du kan även snabbt stämma av förkunskaper och sedan använda den värdefulla informationen för vidare planering av undervisningen.

Quizlet är ett verktyg för att lära sig nya ord och begrepp med möjlighet att testa sig själv. Här kan lärare och studenter själva skapa olika sets som även andra kan söka på och använda själva.

Creative Commons är licensen som berättar om du får använda dig av bilden i din presentation. CC-licensierade bilder är OK att sprida och dela. Läs mer om detta - och använd dig av bilder!

Moderskeppet tipsar om 10 sajter med gratis bilder du kan använda fritt.
flickr eller pixabay har också bilder som har samma licens.